Kosova Avrupa birliğine Amerika birleşik devletleri tarafından tanınarak girmiştir. İkinci olarak Arnavutluk tanımıştır. Resmi dili Arnavutça ve Sırpçadır. Türklerin yoğun olduğu şehirler de İngilizce konuşulmaktadır. Boşnakça ve Makedonca da konuşulmaktadır. Ülke farklı toplumları barındırdığı için dilleri de farklılık göstermektedir. Ülke halkının yarıdan fazlası Müslüman Arnavutlardır.
Tarihi çok eski zamanlara hatta taş devrine dahi dayanmaktadır. Taş devri ve ortaçağa ait eserleri Kosova müzesin de görmek mümkündür. Otuz üç tane şehri bulunan Kosova kendini sürekli geliştirerek yenilemeye çalışmaktadır. Eskiden birçok istilaya uğramış ve haylice zarar görmüştür. Fakat şimdi kendini tekrar tekrar yenileyerek ve kültürüne sahip çıkarak yıpranmalara karşı ayakta durmayı başarabilmiştir.
Kosova’da Osmanlı İzleri
Osmanlı zamanında sürekli istilalara maruz kalmış ve daha sonra 1. Ve2. Kosova savaşların da yıkılmaya yüz tutsa da yine de ayakta kalmayı başarmıştır. Kosova’nın bu istilalardan kalan tek karı tarihi eserleri ve arkada kalan insanların ülkeye duymuş olduğu saygıdır. Burada yaşayan her insan farklı bir kültürü getirmiş ise de Kosovalılar asla kimliklerini kaybetmemeye çalışmışlardır.
Yapılan büyük ve kapsamlı üniversiteler yurt dışında ki gençliği buraya çekerek hem iş istihdamını artırmış hem de Avrupa ülkelerinin dikkatini çekmeyi başarmıştır. Gençleşme yolunda ilerleyen Kosova düzenledikleri aktiviteler, etkinlikler ve turlarla genç kesimin ilgisini çekmeyi daha da çok başarmıştır.